NL DOET KLUSSENDAG

Klussendag NL DOET

Op deze zaterdag 19 maart 2011 staan een viertal klussen op het programma in het kader van NL DOET. We hebben de klussen aangemeld in de hoop dat vrijwillgers ons komen helpen met een viertal klussen die we onder handen hebben en die veel tijd kosten. Onder het motto vele handen maken licht werk en vrijwilligers werk loont werken we op deze dag aan:
– het vernieuwen van de botensteiger en monteren van kikkers
– het afbouwen van de botenwagen
– het draaibaar maken van de deuren van onze botenloods
– het demonteren, verplaatsen en opbouwen van een waterschans

We kunnen in totaal 10 vrijwilligers gebruiken die on begeleiding van vier Njord leden deze klussen uitvoeren. We werken tussen 0900 en 1700 uur

Njord leden melden zich aan bij Eric van Capelleveen 0653 260109 en vrijwilligers op http://www.nldoet.nl/nldoet/ 

Afbouwen botenwagen
Het afbouwen van een botenwagen op een frame van een voormalige vouwcaravan. Een deel van het ruwe laswerk is klaar maar moet afgemaakt worden , het als het in de menie zetten en plaatsen van rubberenstrips.Ook de verlichting en montage van kenteken alsmede het maken van een peddelbak behoort tot de werkzaamheden. (5 personen)
Plaatsen, afhangen deuren in botenloods
In de botenloods moet een tweetal deuren die nu vast gemonteerd zijn draaibaar gemaakt worden, dus afhangen en deurbeslag monteren, zodat de botenstalling beter bereikbaar wordt. Werk voor twee a drie personen gezien de grootte van de deuren (drie personen)

Vernieuwen botensteiger aan de Berkel
De botensteiger aan de Berkel moet vernieuwd en geplaatst worden (3 personen)

Verplaatsen van een waterschans
Het elders afbreken en transporteren en vervolgens weer opbouwen van een waterschans voor het beoefenen van de kayaksport. De waterschans wordt gebruikt om jeugdige kayakers om te leren gaan met grotere stroomversnellingen (vijf personen)