verslag zwembadactiviteiten De Beemd

Zwembadtrainingen Lochem 2011

De zwembadtraining en kanopolo in  De Beemd http://www.zwembaddebeemd.nl/ zitten er voor dit jaar weer op. Vijf zondagen zagen vertrekkende zwembadgasten een aantal van ons druk in de weer in het wedstrijdbad. Nu en dan zie je verwondering en bewondering in de ogen van diegenen die nog even met natte haren over het muurtje staan te kijken. Verwondering over het feit dat je  met een kano het zwembad in gaat en bewondering voor de kunstjes die met de kajaks worden uitgehaald. Vooral het eskimoteren wekt bewondering en ook nieuwsgierigheid. Hoe doe je dan nu, vragen velen zich af.

De deelname van onze leden lag dit jaar steeds tussen de 12 en 16 leden. De kern van de groep bestaat steeds uit dezelfde gezichten, maar ook dit jaar waren er weer nieuwe gezichten. Bert, Ineke en Maurice (de laatste jaren niet meer geweest en wilde nu toch eens echt leren eskimoteren) waren de meeste zondagen van de partij. Ineke, die toch al wat jaartjes in de kano heeft gezeten , had nog nooit geëskimoteerd. Dat wilde zij ook nog wel eens even leren. Ze is al een eind gekomen maar de finished touche moet nog komen. En Bert, die kon het al als de beste.

Er werd niet alleen met eskimoteren geoefend, maar Eric probeerde de beginselen van het WW kajakken er ook in geplensd te krijgen met allerlei oefeninkjes. Bochtjes varen, snel keren en peddelstand. Hoe red je elkaar met een werplijn uit het water waarbij het afdrijven van de drenkeling werd gesimuleerd door die snel met een touw door het bad te trekken, puntje geven aan iemand die onderste boven ligt, enzevoort. Zie ook https://store.edu-actief.nl/files/articles/afa938d2f87cd08fde51c17079b3e84b787ba925719a5b7beb1079e549f2dbaf73b1adaf.pdf

Tijdens het potje kanopolo, dat op het eind werd geoefend, werd het vaak niet nauw genomen met de regeltjes. Soms was het zaak om op tijd je hand terug te trekken om je een paar blauwe vingers te besparen. Sommigen deden meer moeite om de kajak van een bepaalde tegenstander onderste boven te draaien dan om de bal bemachtigingen. De PWBZ zal nog een cursus reglement kanopolo dienen af te draaien om het zooitje ongeregeld in het gelid te krijgen.
Zie ook : http://www.kanopolo.org/downloads/scheidsrechters/HHR_kanopolo_2004.pdf

De conclusie kan wel zijn dat jong en oud zich weer goed heeft kunnen uitleven.
Dat er nog vele van dergelijke zondagen mogen volgen. Te beginnen tijdens de komende zomer in het zwembad In Den Dennen in Vorden. http://www.zwembad-indedennen.nl/

Zie ook foto’s in het fotoboek. http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=71

Henk