Albert overwint de Kyll

Albert overwint de Kyll

Zaterdagmorgen vroeg op, spullen pakken en naar Holten om zo met Guus mee te rijden naar Lochem. Vanuit lochen vertrekken we met  4 man naar Duitsland om daar een weekend in de eifel te gaan varen. Wel met een tussenstop want Tobias kwam namelijk net vanuit Oxford roeien en had enige vertraging door tegenwind onderweg ( of was het nou moeite met opstaan :-).In ieder geval moesten we nog even via Ruurlo om Tobias en Guido op te halen. Nu waren we compleet. Eric, Guido, en Tobias van Capelleveen, Bart Kers, Guus van den Berg en ik waren er klaar voor. We hadden er zin in! Alleen ik wist niet goed wat me te wachten stond. De tocht was namelijk voor gevorderden en jah.. een beetje zelf kennis heb ik dan  wel en ‘gevorderd’  was ik zeker niet. Eenmaal aangekomen besloten we niet de Lieser maar naar de Kyll te gaan varen. ‘Ja die is beter voor Albert te varen’ hoor ik Eric nog zeggen. Ok?, voor de 5 andere vaarders was dit een riviertje om met 2 vingers in de neus te varen maarjah… Ik, meer harkend dan peddelend over het water, dan ook nog proberen om de commando’s van Eric op te volgen vond het w?l een hele uitdaging. Binnen een half uur ben ik dan ook al twee keer omgegaan en dat belooft wat voor de rest van de tocht. Toch ging het na een tijdje beter. Iedereen heeft weer veel energie in mij gestoken en alsnog mijn dank hiervoor.   Uit voorzorg heb ik ook 2 passages over het land genomen. Eentje al klunend met kayak op de nek door een drassige wei achter een boerderij langs. De ander over een particulier terrein door een drassige sloot van anderhalve meter diep om zo weer aan de goede kant van de Kyll uit te komen. Tegen 18:00 uur waren we uitgepeddeld. Ik geloof dat iedereen het naar zijn zin had op het water. Tobias, Bart en Guido verzamelden tijdens de tocht een aantal voetballen en die kwamen weer prima van pas toen Eric en Guus de auto gingen halen. En ik? Ik stond doodop uitgeteld te genieten van de rust.