Dwarsgracht 2010

Dwarsgracht, dit is geen gracht in Amsterdam maar de mooiste gracht in de Kop van Overijssel. Gelukkig minder bekend dan Giethoorn zodat het er rustiger is, en vele malen mooier dan Giethoorn. Een aanrader dus.
Omdat dit jaar ook het naast gelegen gebied rond Blokzijl op de vaarkalender staat blijven we in het natuurgebied rond Dwarsgracht varen. Zo kom je namen tegen als Bollemaat, Beulakerturf- en Rietlanden en Achter de kerk.
Het is rustig vaarwater waardoor het ook zeer geschikt is voor de jeugd en beginnende kanovaarders. De vaarafstand kan gemakkelijk aangepast worden. Omdat het water in dit seizoen nog koud is, is een zwemvest verplicht. De rest van je kleding aanpassen aan de weersomstandigheden.

Gegevens van de tocht:
Datum: zondag 21 Maart
Boten laden: 8.30 uur
Vaarafstand: tussen de 11 en 17 km. afhankelijk van de wens van de groep.
Vaarpunten: 25 punten
Vervoerskosten: ? 4,00
Vaarleiding: Lidy Groeneveld en Gabrielle Kers
Aanmelden: t/m 17 Maart, alleen telefonisch bij Lidy, 0575-528157