Grote opkomst bij nieuwjaarsreceptie 2010

Grote opkomst bij nieuwjaarsreceptie

Afgelopen vrijdagavond waren een groot aantal leden naar het botenhuis gekomen voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. terwijl de jonderen onder ons zich buiten vermaakten met sneeuwballen gooien of in de hal tafelvoetbal speelden, werd binnen de sociale activiteit tot grote hoogte gebracht. Allerhande nieuwtjes en meningen werden uitgewisseld.

Op de achtergrond werden foto’s en filmpjes getoond van onze vaarervaringen van het afgelopen jaar. Stiekem werden plannen gesmeed en zag je mensen aan genieten van de voorpret.

De Mister Blub troffee werd uitgereikt door Henk en Diederik Groeneveld. Traditioneel aan degene die omslaat bij het vlakwatervaren. Dit jaar was Eric van Capelleveen de gelukkige die de wisseltroffee mocht accepteren. Hij gleed van de oever in een poging zijn camera die in een open waterzakje zat te redden en moest zwemmen. Het fotobewijs vindt u in de Reggetocht.

De Wild Waterpeddel; een aanmoedigingstroffee werd dit jaar twee maal uitgereikt. De PWBZ commissie was tot de ontdekking gekomen dat ze die van 2008 ook nog niet had uitgereikt en deed dat alsnog. Gijs Jan Groeneveld kreeg de WW peddel 2008 voor zijn prestaties op pde laatste twee dagen van de Meiweek in Sault Brenaz (F) in 2008. Inmiddels weten we dat hij zijn vaardigheden sterk heeft verbeterd.

Het toekennen van de WW peddel 2009 was iets moeilijker. Daan Romkema en Berend Kers streden om deze prijs. Daan liet in september op de Erft zien dat een beginner zonder zwemmen het WW varen kan leren. Een knappe prestatie. Uiteindelijk ging de aanmoedingsprijs WW peddel 2009 naar Berend Kers voor zijn capriolen en zwemactiviteiten op de VorderRhein (CH) met Hemelvaart 2009. Zwemmend nam Das Schwarze Loch waar op dat moment 3a4 meter hoge golven stonden. Berend volgende keer ga jij zeker varend door deze passage.