Varen en Shoppen

Waren we met pinksteren nog met ruim 30 mensen op het water te vinden nu waren we met z?n vijven.
Om 8 uur begroette ik Hans M,Hans N, Bart v A en Eric. We namen plaats in de nieuwe auto van Hans M. hij wilde de auto testen met aanhanger. Bij Arend Bloem te Wormer was onze instap plaats, eerst koffie drinken, dan nog even luxe naar het toilet in de shop en varen maar.
We troffen al gauw onze route bewegwijzerd met blauwe paaltjes. Ja, zei Bart: ?gisteren druk mee geweest maar dan heb je ook wat?!
Wormer en Jisperveld is een natuurgebied, het is een labyrint van watertjes. Ik had zelf een waterkaart van het gebied bij me maar wist al gauw niet meer waar we precies vaarden, zoveel watertjes links en rechts af. Ik heb me maar laten ?lijden? door de vaarleiders Bart en Hans. Maar ook zij wisten op een gegeven moment volgens mij niet waar we waren. We wilden naar Jisp maar hoe kom je in Jisp als je niet weet waar je bent?. Houd de Kerk van Jisp zoveel mogelijk op 12 uur i.p.v. de blauwe paaltjes te zoeken dan kom je er wel. Aangekomen in Jisp hadden de heren het plaatselijke cafe al snel gevonden. Even netjes vragen of ze van het toilet gebruik mochten maken dacht ik nog, maar nee, koffie met gebak was de reden. En wat doe je dan als de heren plaatsnemen op het terras, juist ook aan de koffie met gebak.
Weer terug op het water had de een het gevoel in een pan soep te varen, de ander gaf aan door stroop te varen. Je begrijpt het al het was trekken/ploeteren door het ondiepe water met lekkere ?benzine? geuren die wij al peddelend naar boven woelden. En daarbij nog de straffe wind maakte het een zware tocht maar wel mooi in dit gebied en gelukkig was er ook ?groot? water waar het weer heerlijk varen was.
Bij Arend bloem aangekomen hebben we nog heerlijk geshopt. Zwemvest, surfschoenen, ww-peddel, rubber luik, spanbanden,etc.. We hebben onze ogen uit gekeken naar de hoeveelheid kano?s en accesoires. In dit soort winkels houden heren het zelfs lang vol.