WW-weekend-Vorderrhein 2009

Dit jaar een tocht voor gevorderde WW vaarders naar Zwitserland. We varen de VorderRhein en HinterRhein die beide nabij Chur in Graubunden/Engadin liggen. Op woensdagavond op weg naar Zwitserland en overnachten we ergens onderweg in het Rheinland in een Gasthof oid.
 
Donderdag doorrijden naar de fameuze Rhein Schlucht. We verkennen op deze donderdag dit traject en rijden wellicht door naar het hoger gelegen traject van Compadials naar Trum (7 km WW2/WW3) en/of Tavanasa naar Rueun (5km WW2). Dat zijn mooie stukken om te varen op die dag.  zie ook http://kajak.at/Fluesse/showall.php?info=1&fluss=159 ..
 
Op vrijdag varen we de 21 km lange fameuze Rhein Schlucht die van Ilanz naar Reichenau stroomt. Deze nauwe passage van de VorderRhein WW2+ rivier is een landschappelijke parel die tevens een de wildwater vaarder kan boeien. We varen de Rheinschucht en reizen naar verwachting terug met de trein. Je kunt je kano gewoon mee terug nemen in de trein (mits gereserveerd).Zie ook http://www.ruinaulta.ch/du/welcome.cfm  en http://kajak.at/Fluesse/showall.php?absch=1&fluss=159&abschID=103&lang=ger
 
Zaterdag staat de Boven Hinterrhein op het programma. Een 11 km lange WW3 rivier die we vooraf verkennen en dan gaan varen. Dit deel van de rivier ligt stroomopwaarts van de fameuze Via Mala kloof die we wel gaan bekijken, maar zeker niet gaan bevaren. We varen van Hinterrhein naar Spügen. http://kajak.at/Fluesse/showall.php?absch=1&fluss=160&abschID=1076&lang=ger . Na afloop bezoeken we de Via Mala kloof.
 
Zondag staat helaas weer in het teken van de terugreis naar Nederland. We hebben wederom een reis van 8 uur en 850 km voor de boeg.
 
Vertrek                   Woensdag 20 mei 1600 uur Lochem
Terug                     Zondag 24 mei 1800 Lochem
Verplicht                Anorak, wetsuite, helm, zwemvest; kanoschoentjes
(handschoenen hoofdkap wordt aangeraden)
Vaarleiding            Eric van Capelleveen / Leo de Jong
Opgeven                uiterlijk 10 mei bij Eric op eca@tg.nl
Klasse                    WW2+ en WW3 (gevorderden)
Overnachten         in Valendas bij de boer http://walther-valendas.ch/
 
— Deelnemen aan verenigingsactiviteiten van LKV Njord is voor eigen risico. —