Hohenlimburg 19 dec 2008

Zo laat in het jaar nog naar de Lenne. Jawel hoor, ons Leo kreeg het op zijn heupen. Hij heeft namelijk een nieuwe boot gekocht en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Zo gezegd , zo gedaan. Drie man sterk naar Duitsland toe. Eerst nabij Schermbeck een kop koffie gedronken bij de mooi brandende haard. Dat was lekker warm. Buiten was het 10 graden dus daar ligt het niet aan. Mara het water van de Lenne voelde als 4 graden. En ja als Njord-vaarder doe je eerst de eskimorol voor je de wildwaterbaan afgaat. Even aklimatiseren heet dat. En het varen op een lege baan was fantastisch, Er stond een mooie waterstand en we konden fraai surfen in de eerste golven. Leo probeerde zijn boot tot het uiterste uit en moest dat met zwemmen bekopen. Zo met zijn drieën moet je goed op elkaar passen en snel schoten we ter berging toe. Na een uurtje of drie intensief varen vonden we het mooi geweest. Intussen waren vijf vaarders uit Bochum ons komen vergezellen. Vaarders die ook tips hadden over andere fraaie plekjes. De Oker in de Harz  http://www.de-batavier.nl/ww_oker_200704.htm en de Ennepe http://de.wikipedia.org/wiki/Ennepe  in het Sauerland nabij Dortmund. Die zetten we op de verlanglijst. En Leo, die gaat nog even oefenen met zijn nieuwe boot in het zwembad. Dat water is toch even warmer. Maar spijt van Hohenlimburg had hij niet.