VorderRhein lang weekend oktober 2008

+++ Afgelast +++

De Herfstvakantie leent zich goed voor een heuse Alpen rivier. De schitterende omgeving van de bovenloop van de Rhein in Zwitserland is onze bestemming. Daar kun je geweldig wild water varen op de VorderRhein. Een rivier die wisselde moeilijkheidsgraden  kent. Van WW I/II tot trajecten met WW III. Daarmee heel geschikt voor de gevorderde beginner en beginners die in Sault Brenaz hun vaardigheden hebben opgebouwd.
 
We reizen vrijdagochtend op tijd naar Zwitserland en arriveren daar naar verwachting tussen 15:00-16:30. We hebben dan tijd het traject te verkennen alvorens een slaapplek op te zoeken. Dat kan naar keuze (weer, temperatuur, ed) een camping (Flims,Trin of Trun) of een eenvoudig onderkomen (Carrera of Valendas) worden. Zaterdag is dan de vaardag bij uitstek. We varen het traject van Ilianz naar Reichenau door de Rheinschlucht. Een WW II/III traject langs de kalkrotsen van de Vorderrhein. Een unieke ervaring. Lees de beschrijvingen maar op de klikpunten onder dit artikel. We varen voor de gevorderden Illanz-Versam (WW II/III) en vanaf Versam voegen de beginners zich bij ons Versam-Reichenau (WW I/II). Terug gaan we met de trein; Zowel in Versam als in Illanz zijn stations.

„Wer erst bei Versam einsteigt, hat die größten wildwassertechnischen Schwierigkeiten hinter sich, aber den zweiten Teil der imposanten Schlucht noch vor sich“

Kijk maar op http://kajak.at/Fluesse/showall.php?info=1&fluss=159
Op of http://www.kajaktour.de/vorderrhein.htm
 
Zondag wordt dan vroeg opstaan en doen we het fantastische traject naar keuze vanuit de auto nogmaals en maken daar de mooi foto’s die vanuit de kano te moeilijk waren. Alternatief is het traject Versam-Reichenau (10 Km) nog een keer dan wel het beginnerstraject Travanasa – Rueun 5km WW II.
 
Daarna rijden we rond 14:00 weer terug naar Nederland waar we naar verwachting om 22.00 weer aankomen.
 
Wil je je alvast lekker maken of eens zien of jij dit ook aan kunt, kijk dan maar eens naar deze links.
 
http://www.gps-club.de/pages/vorderrhein.html
http://www.kajaktour.de/hinterrhein.htm

Tochtgegevens

Vaarleider                             : Eric van Capelleveen 0653.260109 – ECATG.NL
Kosten                                  : € 45 per persoon + verblijfskosten (nader te bepalen ca 2 x € 20)
Materiaal                              : Wetsuite, zwemvest, helm verplicht ; tentmateriaal
Moeilijkheidsgraad             : Beginners resp  Gevorderde beginners
Vertrek                                  : Vrijdag 07:00 uur –  ; Zondag circa 22:00 terug
Reistijd                                  : 8 uur
Opgave                                 : 0653.260109 – ECATG.NL Graag zsm opgeven ivm datumbepaling