Weekend varen op de Niers 2008

De Niers is een prachtig licht stromend, kronkelend riviertje in Duitsland.
De Niers” ontspringt bij Erkelenz (D) en mond uit naar ca 113 Km bij Gennep (NL) in de maas. Hij kronkelt door een prachtig natuurlandschap die rijk aan vis en planten is. Aan de oevers van “De Niers” bevinden zich pittoreske steden en dorpen, die omgeven worden door het typische ” Niederrheinische” akkerbouw- en parklandschap. Watermolens, kastelen en landerijen wisselen het landschap af en laten de culturele geschiedenis van “De Niers” zien

Wij willen tijdens deze 2-daagse tocht 2 etappes van ca 17 km gaan varen. We rijden eerst naar Goch om daar de tenten op te zetten en bagage achter te laten. We overnachten daar op een direct aan het riviertje gelegen camping. Je hoeft dus geen campeer bagage op je boot mee te nemen. Het eindpunt zal aan de Nederlandse kant van de grens liggen, nabij Gennep.

Tochtgegevens;

datum:                                   zaterdag 6 en zondag 7 september 2008
boten laden:                          7.00 uur
thuiskomst:                            ca. 20.00 uur
vaarafstand:                          2 dagen van ca 17 km.
vaarpunten:                           50 punten
vervoerskosten:                    6 euro
vaarleiding:                           Gabrielle Kers
aanmelden:                           Telefonisch, bij Gabrielle Kers; 0573 257199
                                               uiterlijk 3 september.