De Kromme Rijn

De Kromme Rijn door Leo Lucas.
Gabriëlle, Bart, Lidy, Diederik, Janny, Hans, Remco, Guus, Marlies en de twee kinderen en ik hebben zondag 1 juni op deze rivier gevaren. De tocht startte in Wijk bij Duurstede en eindigde bij Odijk en maakt deel uit van een langere tocht door de provincie Utrecht.

tocht is bewijzerd en  de beschrijving komt uit  boek . In Wijk bij Duurstede rustig de boten in kunnen pakken en een kopje koffie kunnen drinken, terwijl de botenwagen naar het eindpunt werd gebracht. Na een dik half uur waren de chauffeurs terug en kon de tocht beginnen. We gaan stroomafwaarts: er was een lichte stroming. Het zonnetje kon niet door de bewolking heen prikken en het miezerde. Pas laat in de middag kwam de zon er door. 
Omdat het niet zo’n lange tocht was besloten we de lus erbij te pakken. Guus  volgde met de canadees gewoon de beschreven route. We hebben terug moeten varen, want we kwamen niet op de Kromme Rijn uit. Bij de stuw van Werkhoven kwamen we weer bij elkaar. Guus en zijn gezin heb- daar op ons gewacht. Even kort uitgerust en toen weer verder naar het eindpunt. We hadden hier niet zo’n mooie plek om uit te stappen (bij een brug), maar iedereen kwam droog aan wal. De auto bij het startpunt  werd meteen opgehaald en de boten werden weer opgeladen.  Een oude bekende (Hessel) kwam toevallig langs op zijn racefiets en stopte om wat bij te kletsen.
We waren op tijd weer terug bij het botenhuis.