Brandingvaren Scheveningen 29 Juni

Zaterdag 28 juni zijn we in Scheveningen wezen brandingvaren, We gingen met Gabriële, Nicole en Bart Kers, Jan en Thijs Westerink en Tobias en Eric van Capelleveen. Vooraf hadden we de windrichting en sterkte bekeken en dat zou windkracht 3-4 ZW zijn.

Na ongeveer 2 uur rijden kwamen we in Scheveningen aan, parkeerde de auto’s, lade de booten af en zochten een plekje op het nog niet drukke strand. Na wat koffie en eten gingen de pakken aan en het water in om even te voelen hoe koud het was, 15°c dus dat viel mee. Toen gingen we de boot in en varen, er stonden nog aardig goede golven waar je lekker op kon surfen. Maar je had het grote nadeel dat de wind van de zijkant kwam en je dus de hele tijd afdreef en weer terug tegen de wind in moest varen of uitstappen en teruglopen.

In het begin van de middag ging het harder waaien en de wind draaide ook een beetje. Dit had meerdere gevolgen: Als je op het strand zat werd je gezandstraald en de golven leken beter maar waren veel moeilijker geworden om op te surfen. En de zon scheen ook heel lekker, maar dat voelde je bijna niet door de harde wind en daardoor had je ook een grote kans te verbranden (als je je pak niet aanhad)

Aan het eind van de middag kwam nog de zoon van Eric met een paar vrienden even varen, want die waren ook op het strand. Er waren ook enorm veel kitesurfers gekomen in het water, een stuk of 35. Bij dit laatste gedeelte van het varen was ongeveer de helft aan het varen en de andere helft op het strand andere dingen aan het doen.