Pinksterkamp 2008

Pinksterkamp, zondag 11 mei,

“Op een mooie pinksterdag”……ben je op kanokamp! Op deze prachtige zonnige dag verzamelden we om 10.00 uur om het programma van de dag te bespreken. Eric en Ricco waren al gearriveerd en maakten deze dag van het pinksterkamp mee. Het was een heel gepuzzel om het programma logistiek rond te krijgen: 8 personen + kano’s wegbrengen naar Oisterwijk, daarbij langs het eindpunt rijden om daar enkele auto’s neer te zetten, daarna met de kanotrailer terug naar de camping om de jeugd + kano’s op te halen en naar hun startpunt halverwege de Essche stroom
we met z’n allen verder zouden peddelen naar het eindpunt. Nadat 2 auto’s bij het eindpunt waren gestald, bleek er toch een rekenfoutje te zijn gemaakt, zodat we met 4 volwassenen achterin 1 auto verder reden naar het beginpunt van de lange tocht in Oisterwijk. Onderweg ook nog een omleiding i.v.m. wegwerkzaamheden……Vanaf de parkeerplaats, waar we kano’s aflaadden, was het nog een klein stukje lopen naar de Essche stroom. Het was ondertussen 12.00 uur geworden voor we starten met kanoën. Berend en Anne reden terug naar de camping, om zich later met de 2e groep bij ons te voegen.

De jeugd had zich in de tussentijd uitstekend vermaakt met een watergevecht op de camping. Zij werden naar Esch gebracht en wachtten daar op de groep van de lange tocht, die na 7 km varen en 2x kano’s overdragen bij stuwen aan een pauze toe was. Na een korte pauze ging het gezamenlijk verder. Ook in het volgende stuk zat nog een stuw, zodat we de kano’s nog een keer uit moesten. Tegen 16.30 uur bereikten we het eindpunt van deze mooie vaartocht. Terwijl we de kano’s uit het water haalden en alvast schoonmaakten, werd met de auto die aan het eindpunt stond teruggereden naar het startpunt van de jeugd om de auto’s en kanotrailer op te halen. Daarna kano’s opgeladen en teruggereden naar de camping, terwijl Eric en Ricco rechtstreeks weer naar huis reden.

’s Avonds was het Duitse avond: het eten stond in het teken van Duitse gerechten in buffetvorm. Het was leuk dat er zoveel variatie was, o.a. katersoep van Lidy, worst en kartoffelsalade, Waldorfsalade en als dessert apfeltorte en fruitsalade. Omdat het nog steeds heerlijk weer was, konden we het ’s avonds prima buiten uithouden en werd de dag, evenals de eerste avond besloten met de hele groep in een kring en liedjes zingen met gitaarbeleiding van Leo en Bart. Favoriet liedje was het tweestemmige “The lions sleep tonight”.