Midzomeravondtocht 2008

Nadat de deelnemers van de lange tocht waren vertrokken, bleven we maar met een klein groepje over. In alle rust hebben we alle spullen klaargelegd voor vertrek.

We waren deze tocht met 4 volwassenen; Inge, Andre, Berend en ik, en 6 kinderen; Veerle, Lotte, Bart, Freya, Myrthe en Sylke. Ook Balou mocht op deze tocht mee.

De botenwagen was vlot terug, waardoor we lekker op tijd weg konden. Dat was dan ook geheel de bedoeling omdat er s’avonds de ¼-finale voetbal tegen Rusland zou worden gespeeld. Door vroeg te vertrekken zou een aantal van ons de 2e helft nog kunnen zien.

We zaten al vlot op het water. Bart had zich deze avond ten doel gesteld om de hele tocht achteruit te varen. Dat is hem inderdaad geheel gelukt! Door voorop te varen kon hij het hele peloton prima in de gaten houden, waardoor we als groep gezellig dicht bij elkaar bleven varen. Het achteruit varen werkte zelfs aanstekelijk; Bijna iedereen heeft het wel even geprobeerd. Freya heeft zelfs ook een groot deel achteruit gevaren.

Balou heeft bij mij op het voordek meegevaren. Dat beviel hem uitstekend; Toen ik hem vriendelijk, doch dringend verzocht er even af te gaan (kon ik wat foto’s maken) werd hij gelijk baldadig door onschuldige eendjes op te jagen. Terug op het dek voelde hij zich weer heer en meester. Ook een onverwachte duik kon daar geen verandering in aanbrengen.

Het mooie weer bracht natuurlijk de nodige waterpret met zich mee, waardoor menigeen natter werd dan voorzien. Gelukkig was het heerlijk weer en kon er naar hartenlust worden gespetterd.

Ondanks dat we heel relaxed hebben gevaren, waren we rond 21.00 uur al weer terug bij het botenhuis. Na het boten schoonmaken zijn we met een klein groepje bij ons thuis voetbal gaan kijken. 1-man en 8-vrouw sterk hebben we het Nederlands elftal aangemoedigd. Het was heel gezellig zo samen kijken, maar het mocht helaas niet baten; de wedstrijd tegen Rusland werd verloren…………… Helaas, maar toch een waardig afscheid van deze mooie zomeravond.