Kanotechnieken in gofslagbad Haaksbergen

Op zondag 17 februari was het zover: we mochten gaan peddelen in het golfslagbad in Haaksbergen.
En dat was heel erg leuk! Aan het begin van de training was het nog even wennen voor iedereen die nog nooit eerder op zee of wildwater had gevaren, maar na een uurtje had iedereen het goed door en kon iedereen naar harte lust spelen op de golven. Omdat aan de voorkant van het bad een soort strandje was, waar ook de golven op braken, konden we ook ervaren hoe het is om tot op het strand bovenop een golf te surfen. Helaas was het wegkomen uit de namaakbranding niet altijd even simpel: achter het water zat een behoorlijke kracht!
Het fijne aan het kano?n in een golfslagbad is dat je ook eens meemaakt hoe het is om niet op glad water te peddelen, zoals bij de vorige zwembad trainingen in Lochem. De golfen zorgden ervoor dat je weer net iets meer moet opletten op wat het water met je boot doet en ook het eskimoteren onder andere omstandigheden was fijn om te oefenen.