Bollentocht 2008

Vorig jaar wegens uitgebloeide tulpen niet doorgegaan, daarom dit jaar opnieuw op de vaarkalender;
Bollentocht; Wolken van parfum

Voor even waan je je in een topattractie die door tientallen camera?s wordt vastgelegd. Je voelt je even een ster door alle aandacht van fotografen en de wetenschap dat je misschien wel in de huiskamer in Japan, China, Spanje of Zweden komt te hangen.
De bollenvelden geven op enkel en kniehoogte een fantastisch kleurenspel. Er is niets leukers dan in je bootje vanaf het rustige water naar de hectiek van een mensenmassa te kijken. Want op water geeft een gevoel van vrijheid en dat gevoel wordt aangenaam bevestigd wanneer we het slootje achter de keukenhof invaren. Wel moet je ook van de onderkant van de tulpen houden, want tijdens het varen kijk je voornamelijk tussen de stengels door. Met een Canadese kano ben je hier sterk in het voordeel; Je kan net het kleurentapijt zien liggen. Maar hoe laag je ook bent, de geur blijft overweldigend en onovertroffen. Wellicht een idee om met Canadezen of de Njordees te varen.
De hele dag lijkt het alsof we door een dure fles parfum varen. Het is echter niet aan te raden regelmatig om te gaan want de bollensector is grootverbruiker van ?gewasbeschermingsmiddelen? en daarvan komt natuurlijk ook het nodige terecht in de sloten.
Gelukkig kunnen we bij de meeste bollenvelden uit de boot komen om het allemaal goed te bekijken.
Tochtgegevens

datum: zondag 20 april
boten laden: 7.30 uur
vaarafstand: 17 km.
vaarpunten: 25 punten
vervoerskosten: ? 7,-
vaarleiding: Gabrielle Kers
aanmelden: voor 17 april bij Gabrielle Kers 0573 257199

tel. nr. tijdens de tocht: 06-12719241