Activiteiten zwembad nog eenmaal naar De Beemd

Deze winter zijn we tot heden viermaal naar De Beemd geweest. Op 2 maart is de volgende en de laatste keer. Ook dit jaar hebben we iedere keer anderhalf uur in het zwembad kunnen oefenen, spelen en kanopolo?n. Anderhalf uur bevalt heel goed. Het geeft meer rust en het gevoel dat we voldoende tijd hebben om te doen wat we willen.
Ook dit jaar is de belangstelling weer groot met gemiddeld net boven de 20 deelnemers.
Wat opvalt is dat er nu een behoorlijk groot aantal deelnemers kan eskimoteren. Dit is ongekend voor Njord. Vroeger was er een kanopolo team waarvan er wel veel konden eskimoteren, maar nadat dit team was leeggelopen tot er niets meer van over was, was er nog maar amper een handvol leden die deze techniek nog beheerste.
En zie nu, ongeveer 15 leden!!. Opvallend dat er nu ook veel oudere jongeren het hebben geleerd, maar ook onder de jeugd is er wat dit betreft aardig wat aanwas.
Verder viel het enthousiasme voor het kanopolo?n ook op. Daar willen we meer aan gaan doen met enkele ex-clan leden die ook enkele malen hebben meegedaan.

Nieuw in ons programma was dit jaar een activiteit in het zwembad De Wilder in Haaksbergen. Dat zwembad hebben we maar eens opgezocht omdat er een golfslag in opgewekt kan worden. Met een groep van ruim 25 deelnemers hebben we ons daar lekker uitgeleefd. Het oefenen op de golven was spectaculair voor de meesten. Hoewel we hier ook anderhalf uur waren, zijn we niet aan kanopolo toegekomen wat in dat zwembad ook wel had gekund. Er werd zo druk geoefend dat we er eigenlijk geen tijd voor hadden.
Een succes en wat de PWBZ betreft, voor herhaling vatbaar.