?Pumpen? en serieuze kanopolo

Zondagmiddag 20 januari waren er ruim twintig man/vrouw present in het zwembad de Meent in Lochem. Daar werd weer ambitieus geoefend met het leren eskimoteren, het rollen van de kano nadat je bent omgeslagen. Jong en oud was druk in de weer terwijl een aantal leden van de ex-Clan uit Warnsveld ook hun kunsten vertoonden. Zij hielpen ons met het geven van instructie en lieten rodeo technieken zien. Zo probeerde Tobias het ?pumpen? uit dat hem werd gedemonstreerd.?Pumpen? is zoiets als het pompen in het water waardoor voor en achterzijde van een korte rodeoboot om de beurt onder water geduwd worden. Op een gegeven moment kun je dan de boot rechtop zetten en naar welke kant dan ook wegdraaien. Je begrijpt dat ?dat vette fun is?, zoals de jeugd dat betitelt. Je moet natuurlijk wel kunnen eskimoteren anders is het steeds zwemmen geblazen.

Na drie kwartier serieus oefenen met eskimoteren, hoge peddelsteun, met opkant varen ed. was het tijd om te gaan kanopolo?n. De leden van de Clan bleken serieuze tegenstanders. Daardoor nam het spel ook serieuze vormen aan en werd en fanatiek gespeeld oor de tien polovaarders. In het fotoboek zijn enkele impressies te zien. Volgende week gaan we weer een stapje verder.