Korte Hoefseplassen 2007

Zondag ochtend om acht uur waren Leo, Berend, Remco en ik druk bezig om onze kano?s boven op het dak van mijn auto te krijgen, ze pasten er precies op.
Er hoefde niet gependeld te worden. De botenwagen kon dus gebruikt worden voor het re?nie treffen in de Wieden.
Onze tocht ging naar een soort gelijk gebied, maar in een ander deel van Nederland. De Korte Hoefse plassen liggen ten westen van Hilversum. Net voor het plaatsje Korten Hoef is een prachtige instap annex parkeerplaats aangelegd voor de watersport beoefenaars. We troffen hier alleraardigste vissers aan, voor mijn gevoel de eersten in al die jaren. De meeste vissers kunnen je wel weg kijken, een enkele groet kan er soms maar net af. Deze heren hielden wel van een grapje en maakten tijd voor een praatje. We konden gemakkelijk instappen en al snel waren we op weg naar het natuur gebied de Korten Hoefse plassen. Een enkele toer roeier kwam ons in het begin nog tegemoet en daarna was het heerlijk stil.
Leo en ik hebben al eerder in dit gebied gevaren, we hadden een waterkaart van de natuurmonumenten maar zonder kun je er ook prima varen. Dan moet je echter wel de genummerde route volgen.
Het stond als korte tocht op de vaarkalender. Helaas waren er geen aanmeldingen van beginnende kanovaarders en/of kinderen. In overleg hebben we er zelf een langere tocht van gemaakt. Dit soort gebieden nodigt uit om er rustig te varen en te genieten van alles wat je om je heen ziet. Kijk maar eens naar de gemaakte foto?s van mij. Weet u wie mooie foto?s kan maken? Leo!, hij heeft een vakantiefoto ingezonden naar de foto wedstrijd van het Algemeen Dagblad en de week prijs gewonnen, een digitale spiegelreflex camera. Proficiat Leo!
We hebben heerlijk gevaren en energie opgedaan om er weer tegen aan te kunnen.
Dit onthaasten zouden meer mensen moeten doen.