IJsseltoch 18 juli 2007

Wat werd het een prachtige avond! Na alle regendagen werd het een droge, bijna windstille zomeravond met een gloedvolle zonsondergang met alleen maar heren om mij heen! Hoe romantisch?.
We vertrokken vroeg in de avond naar Doesburg, via een tussenstop in Zutphen waar we Eric ophaalden. Al snel waren we op het water en rechtsaf de IJssel op. Het water stond hoog en stroomde snel. Het duurde een tijdje voor de eerste boot kwam. Heerlijk die golven, al veel te snel zijn ze weer voorbij. Al peddelend en kletsend varen we de 20 kilometer. Nu weet ik weer van Ricco: naar zee toe is stuurboord =rood=rechts. Bij het pondje van Bronckhorst mochten we er even uit. De koffie, fris, koekjes en pruimen kwamen op de picknicktafel. We konden Eric ruimschoots voorzien, die niets meer mee had kunnen nemen en er wel op gehoopt had dat er wat zou zijn. Bij het laatste stuk varen ging het toch wel schemeren. Rond 22 uur kwamen we bij de haven aan. Toen nog de auto?s ophalen en de boten er weer op. Ik geloof dat ik om middernacht thuis was. En niet eens spierpijn. Hans, Ricco, Jan, Remco, Gerald, Eric, bedankt voor de leuke avond!