Pinksterkamp Oudega-W 2007

Het pinksterkamp werd dit jaar weer eens in Friesland gehouden. Al eerder hebben we Friesland aangedaan n.l. Eernewoude, Ter Kaple en Oosterlittens. Dit jaar waren we te gast op camping ?De Bearshoeke? te Oudega-W. Friesland kent maar liefst 3 plaatsen met de naam Oudega vandaar de aanduiding W. Door het gebruik van de tom-tom kwam een enkeling hierdoor (bijna) in de verkeerde Oudega terecht.
Vrijdag avond kwamen de meeste deelnemers binnen druppelen. De tenten werden opgezet en er werd nog even gezellig een borreltje met elkaar gedronken. De kinderen hadden elkaar al weer gauw gevonden en waren druk aan het spelen. De diabolo was dit jaar erg in trek. Ook de kinderen van andere kampeerders op het veld werden aangestoken en speelden het gehele kamp mee.
Zaterdag ochtend opende Bart het 26e pinksterkamp. We wilden net vertrekken voor de tocht naar Heeg toen eerst Hans P en daarna Jan met zijn zoon Thijs aan kwamen, i.v.m. een ongeluk hadden ze behoorlijk veel tijd verlies, maar gelukkig nog net op tijd. Met ruim 30 personen kanoden we naar Heeg, er stond een fris windje wat op het open water wat golven gaf. De een zegt: gaaf, cool, vet. En voor de ander is het even over een drempel heen. In Heeg kon een ieder even z?n gang gaan, nog wat laatste boodschappen doen en een ijsje eten voor de kinderen. De terug weg werd spannend want we gingen via de poelen terug naar Oudega. Bij het begin stond er al een bord dat het niet geschikt voor kanovaarders is. Dat we een paar overdragingen zouden krijgen wisten we maar het waren er meer dan we verwacht hadden. De broers Gerald en Ron probeerden met succes onder een lage brug door te komen, door op z?n kant op elkaars kano te leunen. Bij de daarop volgende duiker dacht Ron, daar kom ik ook wel onderdoor, maar hij kwam bedrogen uit en haalde een nat pak. Het was wel een mooi gezicht geweest hoe hij te water ging, heb ik horen vertellen.
Voor de koffie ?s avonds gingen 5 mannen met hun kano het water op richting Sandfirden. De rest van de club ging te voet richting Sandfirden. Samen dronken we koffie met Friese koek naast het kerkje van de drie huizen rijke dorpskern. Toen het begon te schemeren bouwden de heren hun geknutselde nachtverlichting op de kano. Het zag er allemaal ingenieus uit wat ze bedacht hadden (allemaal geslaagd) en ze hadden een prachtige ?nachttocht? gehad.
De volgende dag was er de keus uit een lange tocht en een korte tocht. De hele nacht had het geregend. Gelukkig werd het tegen een uur of 9 droog en bleef het hoe genaamd ook droog. Een trieste dag bleef het echter wel qua weer. Daphne had de pech tijdens het spelen op een toestel een wond op te lopen waarvoor ze naar de eerste hulp van het ziekenhuis moest. De deelnemers van de korte tocht hebben op haar gewacht. De tocht werd hierdoor nog korter. Menig kind vond het wachten niet erg, ze konden zo langer met elkaar spelen.
Het gezamenlijk avond eten stond in het teken van het land Itali?. Mocht je denken dat wordt alleen maar macaroni eten heb je het mis, de heerlijkste gerechten kwamen op tafel. En ook nog eens zeer gevarieerd, van Italiaans brood tot verschillende pasta gerechten en van aubergine gerecht tot Italiaanse gehakt balletjes. Als klap op de vuurpijl kwam Henk aangereden met een heuse ijsco kar. Hij rinkelde met de bel en iedereen kwam aangelopen, zelfs de andere camping gasten pikten hun graantje mee. Maandag stapte iedereen weer in de kano richting Gaastmeer. Het laatste half uur begon het te regenen. In de regen kano?s schoonmaken en weer richting camping met de auto. Iedereen moest de tent helaas nat inpakken. Na het kano afladen in Lochem hebben we in de kantine gezamenlijk chinees gegeten, dit was een goede en gezellige afsluiting van weer een geslaagd pinksterkamp.