12 mei 2007 verslag Linschotertocht

Eigenlijk stond de bollentocht op de vaarkalender. Maar waarom zover rijden als de bollen toch al uitgebloeid zijn? Daarom werd de tocht veranderd in een rondje Linschoten/Montfoort.
Ik zou vooral meegaan voor de bollen, maar dit lokte mij ook wel. Eerst wilde ik nog de kids meenemen, die hadden ook wel zin. Maar toen de weersvoorspelling: Oeioei, veel neerslag, windkracht 5-7. Nee, geen weer voor kinderen, dus gaf ik alleen mijzelf op. En er waren nog vier volwassenen die het aandurfden met deze voorspelling eraan te beginnen: Remco, Anne, Lidy en vaarleider Gabri?lle. (De dames in de meerderheid)
Het was een vroege start, maar nog droog. Onderweg viel al het een en ander, maar wonder boven wonder was het droog in Montfoort bij het startpunt voor de Linschotertocht. We gingen een rondje varen van 19 km dus we hoefden niet te pendelen (kon ook niet met ??n auto). Lidy verbaasde ons met haar goede achteruitrijkunsten met de botenwagen. Soepeltjes! Het eerste stuk over de Hollandsche IJssel was tegen de wind in. Een hele beproeving, maar het bleef redelijk droog van boven. Af en toe kwam er een plezierbootje langs, maar opeens kwam er een sloep met wat meer vaart. Die minderde nauwelijks vaart en ik kijk even om en zie Anne zo in het water zakken. Wij op de golven keren en terug naar Anne peddelen. Lidy klom uit de boot en hielp hem op de kant. Droge kleren aan en tot slot een koek en weer terug in de boot. Vermoeid door de tegenwind voeren we door het prachtige plekje Oudewater. Bij het sluisje via een gammel kanostoepje eruit en brood gegeten. Toen door een prachtige slingerbeek naar Linschoten waar we even pauzeerden. En weer voor de wind naar Montfoort waar we toch sneller dan verwacht arriveerden. Van half elf vertrek tot half vijf aankomst met dus flinke wind, maar v??l droger dan verwacht! Boten weer opgeladen en naar Lochem gereden. Het was een heel gezellige dag. Thuis hadden ze de handen vrijgehad voor moederdag baksels. Ik mocht op allerlei plekken niet komen of kijken. Dat is dus een handige dag om te gaan kano?n. Volgend jaar weer zo plannen.