Weerribben 2007

NATIONAAL PARK WEERRIBBEN

 Een citaat:“Als heel de mensheid was zoals  De WeerribbenDan was de rust en stilte allang gevondenDan was het overbodig om nog te zoeken naar rust en stilteDie de mensheid al in zich heeft “. Een mooi gebied om te varen. Voor meer informatie kan je terecht op de site www.npdeweerribben.nl

 

We varen een gemarkeerde tocht de zgn. “Weerribbenroute”, die ons door het hele gebied leidt. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding van ouders meevaren. De route kan i.v.m. de weersomstandigheden en/of het aantal onervaren c.q. jeugdige peddelaars ook in gekort worden.

Vanwege het jaargetijde raad ik jullie aan winddichte en waterafstotende kleding te dragen. Een stuk plastic om op te zitten is ook handig, want het kan op de uitstapplaatsen nat en drassig zijn. Neem warme drank mee en voldoende te eten.
Zwemvest verplicht.

Verder is een goed humeur, belangstelling voor de natuur, een camera om die vast te leggen en een goede verslaggever ook van harte aanbevolen.

Gegevens over de tocht.
Datum: zondag 4 maart
Boten laden:  08:00uur
Thuiskomst: ca. 17:00 uur
Kosten: 4 euro p.p.

Startpunt: Parkeerplaats bij camping de Kluft vlak bij Ossenzijl
Vaarafstand: 13 km

Vaarpunten: 25
Vaarleiding: Leo Lucas, Gabriëlle Kers (bij goed weer)
Aanmelden: uiterlijk a.s. do. 1 mrt.
bij Leo Lucas tel. 0573-441888 ( na 18:00 uur) of per email 
lintcas [@] hetnet.nl onder vermelding van o.a. aantal deelnemers en of je kan rijden evt. de botenwagen kan trekken.