De Oelerbeek 2007

De Twickelervaart is een historische scheepvaartweg. Hij loopt dwars door het eeuwenoude Twickelse beukenbos, een schitterend stukje natuur. Dit kanaal werd tussen 1771 en 1775 gegraven op verzoek van Graaf van Twickel om “den koophandel en den neering te vermeerderen”. Het loopt van Delden naar Enter (komt uit in de Regge). Nabij Delden bouwde de graaf een herberg voor de schippers, het huidige hotel Carelshaven.

In feite varen we de eerste 2 km. op de Oelerbeek, pas daarna op het kanaal.

 

Deze tocht is onze jaarlijkse avonturentocht, dat wil zeggen dat niemand van ons hem ooit eerder gevaren heeft. Door schade en schande wijs geworden, is besloten de afstand kort te houden, maar of het hiermee ook een korte tocht wordt…………

 

De Twickelervaart loop grotendeels over privéterrein. Of het varen hier derhalve toegestaan is, is niet helemaal duidelijk, maar andere kanoverenigingen zijn ons reeds voorgegaan. Volgens het waterschap is het in ieder geval niet verboden. I.v.m. het smalle karakter van het vaarwater en het feit dat we over privéterrein varen, is deze tocht slechts mogelijk voor een klein groepje (dit ter beoordeling van de toercommissie). Dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

T.z.t. zal pas het definitieve go-or-no-go sein gegeven worden, aangezien het waterpeil hierbij doorslaggevend is. Ook moet nog beoordeeld worden of  het verstandig is met ww-bootjes te varen. We houden jullie op de hoogte.

 

Tochtgegevens

datum:                                     zondag 25 maart 2007

boten laden:                             9.30 uur

thuiskomst:                               14.00 uur

vaarafstand:                             8 km.

vaarpunten:                              25 punten

vervoerskosten:                        € 3

vaarleiding:                               Bart van Alten

aanmelden:                               voor 23 mrt bij Bart tel.0573-421000 of famvanalten@hetnet.nl

tel. nr. tijdens de tocht: 06-26564228 (Bart)