Kanospektakel Ruurlo 2006

Demonstratie zwembad de Meene Ruurlo

Net als vorig jaar organiseert de Waterpolovereniging BRC Schuurman (Roderlo) samen met de Stichting Zwembad de Meene Ruurlo een zwemvierdaagse. Ook nu werd LKV Njord gevraagd dit sportevenement op te luisteren met demonstraties van haar verenigingsactiviteiten. Op donderdag 29 juni werden in het kleine bad vanaf 18:30 uur onder leiding van Henk Groeneveld demonstraties gegeven van eskimoteren, peddelsteun en behendig varen, terwijl belangstellenden ook zelf eens onder begeleiding mochten proberen wat het is om de eskimorol te leren. Na 20:00 uur stond een heuse kanopolowedstrijd in het grote bad op het programma. Samen met leden van de Clan (een omnisportclub uit Warnsveld, die enkele zeer ervaren kanopolo-ers in huis hebben, werden een paar kanopolowedstrijden gespeeld. Hoewel de belangstelling wat tegenviel, was het voor de deelnemers een fijne en leerzame avond. We kunnen veel leren van onze collega?s uit Warnsveld. Wisten jullie trouwens dat de Europese Kampioenschappen Kanopolo dit jaar in Amsterdam worden gehouden?

Op de vrijdagavond stond het vrij varen voor bezoekers van het zwembad op het programma. Vooral kinderen stonden soms lang in de rij om 5 minuten te mogen peddelen. Zelfs toen het glijgoot glijden op een zeer professioneel gebouwde glijgoottoren met vloerbedekking begon, ging het vrij varen onder leiding van Marlies Dekkers gewoon door zoveel belangstelling was er. Samen met Wim Kloosterboer en Tobias richtte ik me op het verantwoord doen afdalen van enthousiastelingen van de glijgoot. Tot ver na 21:30 lieten we een grote hoeveelheid kinderen ?n volwassenen het ultieme gevoel van de kanosport voelen. De zwemmers van de waterpoloclub namen het redden van de zwemmers onder de glijgootgangers voor hun rekening. Het leverde mooie plaatjes en persartikelen op.

De 2 kranten artikelen kunnen worden gevonden door bij links de twee jpg te klikken.