Kanokunstjes

Freestylen met een kano? Ware kanokunst! Het is welliswaar een betrekkelijk nieuwe kandiscipline op wildwater, maar gezien het enthousiasme van de deelnemers en publiek zeer beelbelovend. De freestyle kono?rs maken per run van 45 seconden met hun gesloten kajak of open kano in een golf zo veel mogelijk verschillende figuren: pirouettes, radslagen, salto’s met en zonder schroef… Je kunt het zo gek niet bedenken. Een jury geeft punten en op basis van die beoordeling gaat een aantal vaarders door naar de volgende ronde. Uiteindelijk komt er een head-to-head-finale voor de beste vijf vaarders. Iedere vaarder doet een run. De slechtst presterende vaarder valt steeds af, tot er een winnaar overblijft. Niet iets om meteen zelf te proberen, maar mocht je binnenkort eens van een wedstrijd horen bij jou in de buurt (of in de buurt van je vakantieadres), dan is het zeker de moetite waard om te gaan kijken!

Artikel uit de Sportkalender 2006-2007