Neuss April 2006

Varen op de Erft (Neuss)

Zondag 16 april staat de Erft op het programma. Voor een aardig aantal mensen een vaste topper. Het water is niet zo koud door aanvoer van water uit de bruinkoolwinning, het is circa 1,5 a 2 uur rijden vanaf Lochem en heel geschikt voor beginners. We starten als vanouds vanaf de Gnaderhofermuhle, gaan wat oefenen bij de wals en de stroomversnellingen en varen vervolgens door naar de Rhein. Al met al een tocht van 3 km, dus ruime gelegenheid om te spelen en te oefenen met insteken in de stroomversnellingen, in een stroom van links naar rechts varen, een passage nemen en gebruik maken van keerwater. Een ?must? voor diegenen die meegaan naar Frankrijk . De PWBZ commissie heeft recent drie surfpakken aangeschaft voor de maten 160-180 cm. Die kunnen dus geleend worden. Voor kinderen wil Lidy Groeneveld nog wel eens een pak te huur/leen hebben.

We vertrekken rond 07.30 vanuit Lochem en komen circa 18:30 weer terug. dat geeft ons gelegenheid 5 uur te varen op de Erft.
Surfpak verplicht.
Kosten ? 9,00 pp
Opgeven bij Eric van Capelleveen
0653 260109 / 0573 454132
ECA@TG.NL