Nieuws van de PWBZ

Inmiddels zijn de PWBZ-activiteiten weer goed op gang gekomen. Er is weer gevaren bij Neuss en ??nmaal hebben we weer bij Scheveningen brandinggevaren. Het brandingvaren kent weer enkele nieuwe deelnemers. De laatste keer waren er weer 3 kinderen onder de 11 jaar bij. Je vraagt je af wat jonge kinderen in de branding hebben te zoeken. Dat kun je zien op de foto?s op de site. Kano?n doen ze uiteindelijk maar weinig, maar toch kunnen ze in het laatste stukje branding aardig oefenen. Maar veel leuker vinden ze het, om gewoon in de golven te spelen. Met een surfpak en een zwemvest aan, is dat een veilige en aangename bezigheid. Door dat pak hebben ze geen last van het koude water en in combinatie met het zwemvest kunnen ze zich heerlijk laten drijven op het water. Hebben ze genoeg van het spelen in de branding, dan gaan ze gewoon kuilen graven in het zand. Het brandingvaren is dus voor sommigen gewoon een dagje strand geworden. Dat het niet altijd warm is, maakt door die surfpakken dus niets uit.

Dit seizoen zijn we aangenaam verrast door een aantal activiteiten, die we niet in de planning hadden opgenomen. Zo bood het Pinksterkamp ons de gelegenheid om een keertje extra te gaan brandingvaren. Met zes volwassenen en vier kinderen trokken we er tweede Pinksterdag op uit naar het strand van Schoorl. Haast voor ieder??n was het de eerste keer. Helaas moesten we wel een stukje met de kano?s sjouwen. Dat is in Scheveningen veel gemakkelijker.

Tot onze vreugde hebben we een glijgoot achter het clubhuis gekregen en daarop is ook al op geoefend. E?nmaal is dat in de plaats gekomen van de vistrapjes van de Boven Slinge. Varen op de vistrapjes kan alleen bij een goede waterstand en is dus lastig te plannen. De Schipbeek is afgevallen voor licht wildwater. De hindernissen en de rol, die ze er hadden gemaakt, blijken niet goed te functioneren.