Verslag rondje Zwolle 13-09-2015

Zwolle 5

Verslag rondje Zwolle 13 september 2015

 

Toen we rond 8.30 uur Lochem verlieten, scheen het zonnetje al heerlijk!

9.30 uur kwamen we aan bij de molen in Zwolle. Dit is een prima instapplek om Zwolle te verkennen. Heerlijk om niet te hoeven pendelen, scheelt een boel tijd. Rond 10.15 zaten we met 6 man op het water; Jannie, Jacqueline, Bjorn, Leo, Berend en ik.

We hebben de grachten rond Zwolle helemaal doorgevaren; prachtig! Voor mij was het jeugdsentiment. Geboren in Zwolle, op 6 jarige leeftijd vertrokken en na mijn 18 jaar niet verder in Zwolle geweest dan het station.  (dat is dus best wel lang geleden!) Heel veel bekende plekjes, maar het ziet er zo anders uit vanaf het water! Dat de zon de hele tocht volop scheen, maakte het natuurlijk allemaal wel erg mooi.

Het uitstappen voor de koffiestop ging niet voor iedereen helemaal vlekkeloos………

Waar de meesten onder ons aan een (vrij hoge) aanlegsteiger uitstapten, zag Leo een perfect plekje aan de waterkant om uit de boot  te stappen. Uiteraard waren we druk om elkaar uit de boot te helpen en eetspullen uit de boten te halen etc, tot we opeens werden opgeschrikt door luide “ krak” en een noodkreet van Leo; blijkt dat zijn peddel helemaal door de midden is gebroken bij het uitstappen. Das best lastig varen met 2 helften. Nou wil het toeval (hoeveel geluk kun je hebben) dat er op de steiger een kanoverhuurbedrijf (Hiawatha-even beetje reclame maken hoor))  zit. Gelukkig was er een peddel over die Leo voor de dag kon gebruiken, dus  we konden gewoon verder. Service hoor!!

We zijn nog een paar kilometer de nieuwe Wetering opgevaren en hebben ons vergaapt aan de prachtige woningen aan het water en de soms hele bijzondere woonboten.

Rond 14 uur waren we weer bij de auto terug.

Een mooie tocht met prachtig weer!

 

Gabrielle

Zwolle 4