Maatschappelijke Stage

Helpen bij Survival Ruurlo 13-10-‘13

Op 13 oktober 2013 hebben Eva, Sybe, Kevin en ik geholpen bij de Survival met de activiteit kanoën! We moesten op zondag om 08:00 bij de Vijverweg in Ruurlo komen. Hier lag de grote visvijver en daar moesten de survivalaars in kanoën.
Toen we er waren kregen we een uitleg over wat we moesten doen. We gingen helpen met het opbouwen van een tentje en de kano’s klaar te leggen. Het was erg koud en regenachtig, maar we hadden ons gelukkig goed ingepakt.
Rond 09:00 kwamen de eerste mensen en hielpen we ze de kano in, ze moesten een rondje om de grote boom heen varen. Het ging de hele tijd zo door en we wisselden ook van plek. Twee mensen hielpen de survivalaars in de kano, de ander gaf de mensen een zwemvest en weer iemand anders gaf de paddels aan. We zagen allemaal mensen van verschillende generaties, jong en oud. Ook zagen we veel gezinnen, en we kwamen ook bekenden tegen! In het tentje konden we één voor één ook wat te drinken en te eten krijgen, je kon er een beetje opwarmen en uitrusten.
Toen alle survivalaars langs deze activiteit waren geweest moesten we opruimen. Maar we wisten dat we ook nog een stukje mochten gaan kanoën! Toen gingen we in een kano zitten en hetzelfde stukje kanoën als de deelnemers moesten. Eva en ik gingen ook nog in een tweepersoons-kano!
Ik vond het een leuke, gezellige, drukke en koude dag!

Foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=173

Verslag van de MaS bij Kanovereniging NJORD
Na de Survival in Ruurlo zijn/ben wij/ik mee geweest naar zwembad De Wilder in Haaksbergen voor het avondje kanoën in het golfslagbad alles was een beetje nieuw en ik moest eerst de kano onder controle krijgen. Eenmaal alles onder controle te hebben ben ik rond gaan varen ik vond het wel spannend maar ook wel leuk. Na de eerste reeks golven was het niet meer zo spannend, ik ben na een paar minuten even het water uit geweest omdat Marit in mijn kano wou. Toen ik het water weer in wou was Marit nergens te bekennen ik heb gewacht maar wist niet waar ze was dus ik rende het water in (toen er golven waren) en rende vol tegen een kano aan en had een klein sneetje. Na dat alles weer goed was en ik een pleister had gekregen ben ik aan de kant gaan zitten en heb even rondgekeken en na een kwartiertje heb ik me omgekleed en ben gaan helpen tot dat iedereen klaar was met kano’s opladen enz., toen ben ik samen met Eric weer naar huis gereden en ben op de fiets gestapt en naar huis gefietst en gelukkig was de snee na een paar dagen weer weg.
 
Dit was mijn verslag van de MaS bij Kanovereniging NJORD

Kanoën met kanovereniging Njord   Voor mijn maatschappelijke stage had ik mij opgegeven om te helpen bij de survival in Ruurlo, als beloning mocht ik mee kanoën op wild water in zwembad de Wilder in Haaksbergen.   Ik was de hele dag bezig geweest met het maken van huiswerk en was erg blij toen we eindelijk naar het zwembad gingen. Toen we bij het zwembad waren gingen we naar binnen waar we bleven zitten tot iedereen er was en we mochten gaan omkleden. We hielpen nog even de kano’s naar binnen en toen was het tijd om de zwemvesten aan te doen en in de kano’s te stappen.   In het begin ging het kanoën best wel moeilijk en ik botste ook tegen veel mensen aan, na een tijdje lukte het wel maar tijdens de golven liep de kano waar ik in zat vol, haha. Ik werd het zwembad uitgeholpen en toen de golven voorbij waren ging ik er weer  in. Het was heel leuk en gezellig. In het water lagen allemaal ballen waar we mee mochten overgooien en in het water pasten (tot mijn verbazing) echt heel veel kano’s.   Tussendoor kreeg ik nog uitleg over hoe je het beste kon kanoën op de golven en dat was wel fijn. Op de golven lukte het daarna een stuk beter want ik ben daarna nog maar één keer uit een kano gevallen. dat was toen ik samen met Marit, die ook stage liep, in een tweepersoons kano zat. Eigenlijk vond ik het helemaal niet erg dat wij omsloegen want het was binnen en het water was niet koud, het was eigenlijk best grappig. Ik ben nog wel vaak tegen mensen aangebotst omdat ik gewoon niet zo goed kan kanoën en nog nooit les had gehad.   Het was fijn dat je gewoon vrij was en overal naartoe mocht kanoën waar je naartoe wilde, je mocht ook zelf kiezen wanneer je wilde kanoën. Als je bijvoorbeeld even wilde uitrusten mocht je gewoon naar de kant gaan of als je even geen zin meer had mocht je ook gewoon zwemmen. Als je hulp nodig had waren er genoeg mensen om je te helpen, iedereen was echt heel behulpzaam.   Toen we klaar waren met kanoën baalde ik echt enorm! Ik wilde nog veel langer kanoën want het was echt super.  Zo wil ik elke week wel een maatschappelijke stage doen!