Bovenslinge April 2006

[b]Spelevaren op de vistrapjes van de Slinge[/b]

Eind maart regent het er lekker op los. Op 2 april staat de Boven Rur gepland. Waarschijnlijk denken sommigen onder ons dat heel Duitsland last heeft van hoog water. Er zijn te weinig deelnemers voor deze tocht, dus wenden we ons tot een goed alternatief. De vistrapjes van de Boven Slinge. Dat moet met deze overvloedige regen geen probleem zijn. Dus op zondag 2 april staan Hans Maarse, Eric en Tobias van Capelleveen en de familie Groeneveld om half negen bij het clubhuis. Wildwater boten en uitrusting mee en binnen 45 minuten zijn we op de plaats van bestemming. Gelukkig is het droog en nu en dan vangen we nog een glimp van de zon op.
Eric en Ik zijn hier vorig jaar ook al eens geweest. De vi strapjes van de Slinge zijn voor de ervaren WW kano?r te weinig uitdagend. Voor mindere goden en beginners lenen deze vistrapjes zich uitstekend om ervaring op te doen met kleine watervalletjes, stroomversnellingen en uit het water opstekende grote keien.
Van de vijf trapjes zijn er drie waar je weer goed tegenop kunt varen. De stroompjes lenen zich er uitstekend voor om kennis te maken met de kracht van stroomversnellingen en die van een kleine wals. Wie al wat meer durft en de goede techniek beheerst kan de krachtigste stroompjes invaren en proberen de kracht van het water te weerstaan zonder om te slaan. Het voordeel van de vistrapjes is dat je het jezelf gemakkelijk en moeilijk kunt maken. Net wat je aan kunt en de beginner kan prima zijn of haar grenzen verleggen.
Soms gaat het fout zoals op ??n van de foto?s is te zien. Na zo?n twee uur, hadden we het wel weer gehad. Tevreden en voldaan keerden we weer huiswaarts.
Een goed alternatief, konden we vast stellen. Daar maken we vast nog vaker gebruik van.